BørneIntra v2.14

Seneste nyhed...

Børnenes Univers Billund synger sammen

”Små synger sammen” er en del af projektet Syngelyst, som Kulturministeriet støtter. Syngelyst har til formål at få børn og unge til at synge mere, synge sammen og forholde sig til sang.

  Billede

Små synger sammen-dagen er en årlig sangdag for landets dagtilbud. Alle kan være med på deres helt egen måde. Man bestemmer helt selv, hvordan man vil deltage afhængig af, hvordan det passer bedst hos det enkelte dagtilbud.

I år var ”Små synger sammen dagen” d. 8. september, men i Børnenes Univers Billund passede det os bedst, at synge sammen i dag torsdag d.15. september 2016.

Årets tema i år var “Syng og dans”, hvilket børn og voksne fra både Træstubben, Klatretræet og Trætoppen gjorde sammen med Christine Toft Kristensen, der er organist i Billund kirke. Programmet i kirken stod på både salmer, børnesange, bevægelser, dans og klaverspil. En skøn formiddag, hvor glæden ved musik og sang var tydelig, at se hos børn og voksne.  

Se flere billeder i fotoalbummet : "Små Synger Sammen".

Opslagstavle...

 •  

  Pressemeddelelse:

  Nyt Billund Builds på vej – denne gang om energi

   

  Dato:  2. september 201

  Børn fra 0-16 i Børnenes Hovedstads skoler og dagtilbud vil i uge 5, 2017, have fokus på energi. Og på at lære gennem leg med ”ingen grænser på fantasien”.

  Sidste efterår deltog 4.000 børn over hele Billund Kommune i det fælles læringsprojekt Billund Builds Music, hvor de byggede musikinstrumenter af genbrugsmaterialer og spillede på dem for hinanden. Traditionel undervisning var erstattet af interessedrevet læring, udforskning, samarbejde, byggeri og fremvisning. Eller som en af eleverne begejstret beskrev det:  ”En uge med no limits på fantasien”.

  Og nu er partnerne bag det store projekt klar til at bygge videre på erfaringerne i en ny projektuge – denne gang med fokus på energi i stedet for musik.

  Samarbejde og kreativitet

  Billund Builds Energy finder sted i den sidste uge af januar 2017 og vil igen være for både dagtilbud, folke- og privatskoler.

  Politikerne i Billund Kommunes Børne- og Kulturudvalg bliver i den kommende uge orienteret om de overordnede rammer for projektugen, der lige som sidst bliver drevet af Børnenes Hovedstad A/S (partnerskabet mellem Billund Kommune og LEGO Fonden) i samarbejde med alle de fagprofessionelle ude på skoler og dagtilbud.

  - Det er virkelig fantastisk, at vi endnu en gang kan løfte så stor en projektuge sammen. Vi ved, at vores børn får brug for en lang række færdigheder i en verden, der er mere i bevægelse, end den nogensinde har været. Ud over klassisk viden får de i høj grad også brug for blandt andet at kunne samarbejde og tænke kreativt i forhold til nye løsninger. Det er færdigheder, vi træner, når vi sætter legen og nysgerrigheden i centrum for læring, sådan som vi for eksempel gør med Billund Builds, siger formand for kommunens Børne og Kulturudvalg Klara Lyskjær Noer og fortsætter:

  Fokus på at samle erfaringer op

   - Samtidig er vi nysgerrige på at finde ud af mere om, hvad der sker med børnenes lyst til at lære, når de i høj grad selv bliver drivere af processen, og hvordan de voksne i højere grad kan skabe rammer, vejlede og bringe sig selv i spil som rollemodeller og inspiration i stedet for traditionel undervisning.

  Billund Builds Energy vil blive fulgt af forskere og studerende fra Aarhus Universitet og UC Lillebælt, som indsamler viden og dokumentation i løbet af projektugen og efterfølgende udgiver en forskningsrapport om, hvordan erfaringerne fra Billund Builds-projektet kan omsættes i praksis.

   

  KONTAKT

  Formand for Billund Kommunes Børne- og kulturudvalg Klara Lyskjær Noer – 20 18 41 81

  Direktør i Børnenes Hovedstad Mette Højborg, 40 18 22 02

   

  02-09-2016